Ideje in navdih za opremo doma

Tipi garderobnih omar

Tipi garderobnih omar
tipi-garderobnih-omar-7.jpg

Garderobne omare za vsak okus in prostor

Pri izbiri garderobne omare je najprej potrebno izmeriti in analizirati protor, ki nam je na voljo. Za čim boljši izkoristek prostora naj garderobna omara sega kar se ga visoko pod strop. V primeru pomanjkanja tlorisne površine se velja odločiti za garderobno omaro z drsnimi vrati, sicer pa so bolj pregledne in praktične omare s klasičnim odpiranjem. Standardna globina garderobnih omar je 60cm, pri čemer omare z drsnimi vrati zaradi širših vodil izgubijo nekoliko globine. Na trgu so na voljo tudi omare globine cca 40cm, ki so bolj kot za obešalnike primerne za notranjo razporeditev s policami. Izbiramo lahko med omarami z enotnimi vratnimi paneli in deljeno notranjo razporeditvijo ter omarami, ki se ponašajo z ločenimi vidnimi frontami za predale. Veliko vlogo pri izgledu garderobne omare imajo tudi ročaji, ki so lahko točkovni, linijski ali potopni. Obstajajo tudi omare izčiščenega izgleda brez ročajev, katerih vrata se odpirajo na dotik. 
tipi-garderobnih-omar-4.jpg

Kotne garderobne omare

Odlična izdeja za smotrno izrabo prostora so kotne garderobne omare, ki se ponašajo z zelo veliko prostornostjo. Vanje je mogoče pospraviti precej oblačil in modnih dodatkov, večja globina pa omogoča celo shranjevanje večjih predmetov kot so potovalni kovčki in športna oprema. Kotna garderobna omara je odlična izbira za izkoristek prostora v spalnicah, dobrodošle pa so tudi v otroških sobah. Fronta kotne garderobne omare se lahko ujema z ostalimi omarami v liniji, zanimive pa so tudi izvedbe s frontami iz ogledala, ki posebno zanimivo odbijajo svetlobo in navidezno povečajo prostor. 
tipi-garderobnih-omar-3.jpg

Garderobna omara v bivalnem prostoru

Ob prostorski stiski se garderobne omare umešča tudi v bivalne prostore, v tem primeru pa je zelo pomembno, da je garderobna omara vizualno skladna z ostalimi pohištvenimi elementi. Izberemo lahko garderobno omaro podobne estetike kot dnevni regal in TV omarico. Garderobno omaro v bivalnem prostoru umestimo na mesto, kjer je bo motila prehodnosti, za čim bolj učinkovito rabo prostora pa naj sega vse do stropa. 
tipi-garderobnih-omar-5.jpg

Otroške omare

V otroških sobah se potrebe po shranjevalnih površinah spreminjajo sproti z odrašanjem otroka. Na začetku za dojenčka zadošča nižja komoda s predali, ki jo kasneje dopolnimo z nekoliko večjo omaro s policami. Obešalnike začne otrok potrebovati šele z odhodom v šolo ali celo v puberteti. Otroško sobo lahko že na začetku opremimo z vsem pohištvom, ali pa jo sproti prilagajamo novim potrebam ter dokupujemo primerne omare. Otroške omare naj bodo nekoliko igrivejše estetike in drznejših barv, vsi pohištveni kosi v prostoru pa naj bodo kar se da skladni.
tipi-garderobnih-omar-2.jpg

Komode in omarice kot dodatne shranjevalne površine

Običajne velike garderobne omare lahko dopolnimo z manjšimi zanimivimi komodami in omaricami. Modeli, ki so dvignjeni na elegantne noge poudarijo zračen izgled prostora ter ga vizualno ne obtežijo, vseeno pa omogočajo urejeno shranjevanje perila, modnih dodatkov, osebnih predmetov in dragocenih listin. Iz tega razloga so zelo dobrodšle v ožjih hodnikih, spalnicah, dnevnih sobah, kabinetih, jedilnicah ter celo kopalnicah. Nobene nuje ni, da bi bila komoda iz iste pohištvene linije kot garderobna omara; pri kombiniranju si lahko privoščimo več svobode! Komode in omarice so običajno nekoliko nižje, zato lahko njihova vrhnja plošča služi tudi za razstavljanje družinskih fotografij in dekorativnih dodatkov.

Več izdelkov na meganakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja